Ekleyen : Çiğdem Sabuncu
Tüm Yazılarıİtfaiye arabası etkinliği özellikle itfaiyecilik haftasında yaptırılabilecek çocuk çalışmalarından biridir. Anaokulu öğrencilerinin yanı sıra ilkokul öğrencilerinin de bu etkinliği severek yapacakları söylenebilmektedir. Ayrıca hem tasarım saati hem de bilgilendirme saati olarak verimli bir etkinlik vakti geçirilecektir. Böylece çocukların sosyal farkındalık seviyelerinin artırılması da mümkün hale gelmektedir. Bu gibi bilinç oluşturucu detayların yanı sıra itfaiye arabası etkinliğinin ne kadar keyifli bir çalışma olduğundan da söz etmek gerekmektedir. Dev bir itfaiye arabası maketinin yapılması çocukların tasarım becerilerini ortaya çıkaracaktır. Kısa sürede birbirinden eğlenceli figürlerin tasarlanması olasıdır. Bunların yanı sıra kullanılacak etkinlik malzemelerinin rahatlıkla ulaşılabilecek materyalleri içerdiği de söylenmelidir.
Çocukların keyifle yapacakları itfaiye arabası etkinliği için gereken malzemeler birkaç temel materyali içermektedir. Bunların arasında büyük itfaiye arabasının yapımında kullanılacak üç farklı boyuttaki kutular vardır. Bu kutuların büyükten küçüğe doğru hazırlanması gerekmektedir. Ayrıca tekerlek figürünün yapılabilmesi için 10 adet CD bulunmalıdır. Farklı itfaiye araçlarının yapılması için sarı renkte kartonların hazırlanması iyi olacaktır. Böylelikle etkinliğin tek bir itfaiye arabası maketinden oluşmaması ve daha eğlenceli bir hale gelmesi olağandır. İtfaiye merdivenlerinin yapımında iki adet çıta ve kibrit gereklidir. İtfaiyeci figürleri ile merdiven sepeti ise mukavva kartonundan hazırlanacaktır. İtfaiye aracının hortumunun figürü de pipetlerin ve iplerin kullanılması ile hazırlanabilmektedir. Bir adet sprey boya ya da guaj boyası ile çeşitli figür bölümlerinin boyanması mümkündür.
İtfaiye arabası etkinliği yapımı için ilk aşama itfaiye arabası maketinin tasarlanmasıdır. Büyük boyuttaki kutunun üzerine sırasıyla orta ve küçük boyuttaki kutular yapıştırılmalıdır. Kutuları yapıştırmadan önce kırmızı renkli fon kartonu ile kaplamak mümkündür. Bunun yerine el işi kağıtları tercih edilebileceği gibi kutuların boyanması da eğlenceli bir etkinlik etabını meydana getirecektir. Ardından itfaiye maketinin sepet ve merdiven ekleri tamamlanmalıdır. Bu eklerin de makete eklenmesiyle birlikte çalışmanın sonuna doğru ilerlenmektedir. Kartonlardan ya da mukavvadan hazırlanan itfaiyeci figürlerinin sepet kısmına ya da sürücü koltuğu kısmına yapıştırılması uygundur. Son olarak boyanan CD eklerinin de itfaiyenin tekerlek figürü olarak makete eklenmesi gerekmektedir. Sonuç olarak hem kocaman bir itfaiye arabası maketi hem de bilinçlenmiş ve eğlenmiş çocukların mutlu yüz ifadeleri ile karşılaşılacaktır
ZİYARETÇİ YORUMLARISizde kendi yorumlarınızı gönderebilirsiniz...